maandag - vrijdag 08.30 - 17.00 088 648 1600

Over ons

Aafje Gezellig op stap

“Dit is echt een dagje genieten!”

Of u nu zelfstandig woont of begeleiding nodig hebt, wij bieden voor iedere klant een passend uitstapje. Onze uitstapjes variëren van een dag naar Volendam en Marken tot aan een middag naar een pannenkoekenrestaurant aan de Oude Maas.

Aafje Gezellig op stap is er voor iedereen. Wij bieden uitstapjes aan in drie categorieën, namelijk de uitstapjes voor zelfstandige ouderen, voor ouderen die iets meer zorg en hulp nodig hebben en voor ouderen die in een van de Aafje huizen wonen.

Bij de uitstapjes in de eerste categorie vertrekken we met een luxe touringcar vanaf een opstapplaats bij u in de regio. Na afloop van de uitstap wordt u daar ook weer afgezet. Tijdens het uitstapje is alles voor u tot in de puntjes geregeld. Wel wijzen wij u erop dat er deze dag geen zorgpersoneel meegaat en u zelf verantwoordelijk bent voor het toedienen van uw medicijnen, wij kunnen u daar niet bij helpen. U kunt uiteraard een rollator of een ander hulpmiddel meenemen. Tevens bieden wij de mogelijkheid tot het huren van een rolstoel. Bij elk uitstapje gaat er reisleiding mee en zorgen wij voor voldoende vrijwilligers die u kunnen ondersteunen waar nodig. 

Plus programma

Daarnaast bieden wij een Plus programma waarbij het tempo wat lager ligt, de groep wat kleiner is en de begeleiding persoonlijker is. Waar u bij de reguliere uitstapjes op eigen gelegenheid naar een opstapplaats dient te komen, wordt u voor deze uitstapjes thuis opgehaald door de rolstoelbus van Aafje gezellig op stap. Deze bus beschikt over een lift en een lage instap. Met elkaar beleven we een gezellige dag waarop alles voor u geregeld is. Hebt u misschien iets meer zorg nodig dan alleen een helpende hand bij het instappen of duwen van de rolstoel? Dan gaan wij graag met u in overleg hoe Aafje Gezellig op stap u kan helpen zodat u zonder zorgen met ons mee kan.

Aafje Gezellig op stap verzorgt ook uitstapjes voor de bewoners uit onze Aafje huizen

Mindervalide ouderen lopen vaak tegen het probleem aan dat zij beperkt zijn in het maken van een uitstapje en worden ook regelmatig uitgesloten van dagtochten. Samen zorgen wij ervoor dat ook ouderen die mindervalide zijn en ouderen die persoonlijke verzorging of verpleging nodig hebben gezellig een middagje weg kunnen. Samen met vrijwilligers, mantelzorgers, verpleging en dagbestedingscoaches zorgen wij voor een onvergetelijke dag inclusief begeleiding. Om te zorgen dat wij met iedereen op stap kunnen gaan, maken wij gebruik van onze rolstoelbussen.